Assalamualaikum..Terima kasih pada yang melawat blog ini.....hendak dikatakan disini blog ini di buat hanya sekadar suka-suka, untuk berkongsi cerita dan pengalaman...blog ini lebih banyak mengisahkan tentang kehidupan empunya blog CHOCOLATEPINK. Jika ada yang tidak berkenan dihati anda sila inform pada saya jangan hanya bercakap belakang okey!!sesiapa yang bercakap belakang dia di kategorikan sebagai pengecut..hahaha....harap anda ke blog ini dengan hati yang ikhlas...Semoga hari-hari yang dilalui hanya kerana ALLAH S.W.T...AMIN

Sabtu, 24 Mac 2012

OrAng kAta..Tp kIta mEngalAmi..

Terasa nak melepaskan sesuatu apa yang terbuku dalam diri ni...Ya Allah kuat kan lah aku dari ianya mengalir seperti sungai yang bersih tanpa kotoran..Kuatkan lah hambamu yang lemah ini...
Kadang2 bila orang tengok kita sakit orang suwo kita kuat..jangan nagis..jangan down..lupekan kesakitan tapi janga lupe diri...***tp jgn lupe diri aku yang mnambah2kan jer.. dan berbagai lagi lah kata semngat yang diberikan..aku pun hanya mengangguk sbagai tok mengambil hati..**terjahat disitu kejap
  • Orang kata kuatkan diri..Tapi...orang xtahu kita yang mengalami kesakitan itu sudah lengkap dengan sgala senjta seperti pedang samurai, parang n berbagai lg senjata untuk menjadi kuat..walaubagaimanapun kelemahan dalam diri tetap ada walaupun xbanyak..sikit je mesti ttap ada klemahan tu..
  • orang kata jangan nangis..tp bile ada je satu perkara yang berkaitan dengan penyakit yang kita alami kita tetap akn mnangis walupun ianya dlm hati..luaran knonnya kita gembira..berhuhahuhahuah..tp ht hanya tuhan shaja yang tahu aku ingin kawin.okey sila kata aku ni mengenyam....da bape bulan bila hati aku sedih aku hanya nangis dlm hati..da banjir da dlm badan aku ni...habis segala usus rosak..psstttttt kwn2**agak2 bleh minta duet mangsa banjir dengan kerajaan x?
  • Orang kata jangan DOWN...mane bleh beb..bile kita tgk kawn2 smua da ad kerjaya..Da kawin da tunang..kita pun nak merasa nak macam dorang semua..ni tak aku dok umah badan makin hari macam belon..terasa la rendah dri..dan selalu menggap diri ni macam xgune..beljar sampai 3tahun tp akhirnye dok rumah jugak...nak kawinnnnnnnnnnnnnnnnnnn....uwaaaaaaaaaaaaa.....****okey aku ni mmg jenis yang tak tahu sedar diri yang dalam kesakitan tetap nak gatal2....
  • Orang kata LUPEKAN kESAKITAN...aiiissshhhh dorang ni engat penyakit ni leh senang2 kite nak campak mcm pakaian da buruk n terus lupe k? da tentula penyakit tu da serasi dengan badan kita...so setiap hari penyakit tu ada je..sehingga la ianya hilang baru la kite leh lpe...bile org dtg mlawat kita pun da tntu2 la dorang bertanyakan tntg penyakit...mcm la nk lupe....bkn dorang dtg lawat aku tetibe nk tanya "da ada pakwe?"..."bile nak kawinyer tu".."makcik ada anak laki...handsome..."...xmungkin.....jauhi la orag yang begini...ahaha..

Apapun terimakasih pada semua yang banyak memberi kata semngat n dorongan serta berkongsi cerita tentang pengalamn yang pnah dihadipi...Dan aku bersyukur sentiasa dikelilingi mereka yang menyayangi aku n selalu ambil berat..Terutamanya :
  • FAMILY ~  yang sentiasa ada bersama setiap waktu n sabar menahan kerenah n kehendak aku yang sememamng nye gedik...

  • PAKCIKMAKCIK/NENEK ~ juga selalu berusaha untuk ubat kan aku n ambil berat serta bantu aku bila aku dalam kesusahan..


  • SEPUPUSEPAPAT ~ kpd adik2 spupu tq sbb kdg2 terpaksa korang menyusahkan diri menjaga aku di hospital dan kakak n abg spupu juga tq bersush pyh tok mncari jln tok owang sembuh

  • AWAK(MR.R) ~ terima kasih sbb terimadiri yang srba kekurangan..byk mmbantu sy n salu meyakinkan diri sy y selalalu TERdown dgn sendirinye...jom kite kawin wak...aku mmg suke main kawin...sbb tu n3 aku kali ni byk pkataan kawin..
  • SAHABAT ~ selalu bertanya kbr tntg diri ini serta byk mmbantu untuk sembuhkan sydrpenyakit..sbb dorang nk aku kawin cpt....**agak TERtipu disitu ....

    TERIMA KASIH SEMUA>>

~Chocolatepink~

4 ulasan:

walin berkata...

keep it up.. sll2 la update blog ye.. akk nk tau cmne je life skrg.. jage ksihatan ye dik.. :)

chocolatePink berkata...

okey kak..tq..insyallah lau ksihtan baik mmg sy sntiasa update

CIK CHIPSMORE berkata...

wink..wink..sedih lak wei aq bace entry ko nie..aq xmampu berkata pape hanya suruh ko banyak2 bersabar.. setiap penyakit tu adalah ujian allah.. n setiap yng kite merasakan sakit tu akan terhapus dosa2 kecil..so ko dah boleh hapy coz dose kecil ko dah banyk terhapus..hehehe

chocolatePink berkata...

oit cik chipsmore aku egtkan sape la td......heehhehe..ye tq.....

terJah CitEr lamA Kit

Related Posts with Thumbnails