Assalamualaikum..Terima kasih pada yang melawat blog ini.....hendak dikatakan disini blog ini di buat hanya sekadar suka-suka, untuk berkongsi cerita dan pengalaman...blog ini lebih banyak mengisahkan tentang kehidupan empunya blog CHOCOLATEPINK. Jika ada yang tidak berkenan dihati anda sila inform pada saya jangan hanya bercakap belakang okey!!sesiapa yang bercakap belakang dia di kategorikan sebagai pengecut..hahaha....harap anda ke blog ini dengan hati yang ikhlas...Semoga hari-hari yang dilalui hanya kerana ALLAH S.W.T...AMIN

Isnin, 25 Januari 2010

~BBQ di siang hr~

Smlm kn dlm kol 2ptg aku p umah nnek aku....
Ramai gak y ad smlm...
gah dok tb makcik2 aku dok gatai2 nk p tgk ikan keli y di bela oleh nnek aku..
Sje tgk2 kn...skali tgk..besar tol ikan tu...Semua dh tgk masuk kn balek dlm kolam dia....


Pastu ad cousin aku sowg ni dia kta gn mkcik aku "mak ngah klu bakau ikan sedap tu"....Tnpa wa planning n keadaan y x di jgka kn...pe lg tgkp r bakau...


Korang lyn jer lh ea pic ni...
Proses mngkp ikan sdg di jlnkn

Slps dh dpt mgsa kte bnuh dgn mnabur kn garam

Proses mmbuang sengat n mmbrsihkn ika

Pemakaran sdg di jln kn...pssssst Y laki tu bka jd pgntin buln 2 ni..

Ikan y tlah siap di msak..5ekor drpd 9ekor


mkn kn dpn rmai2...erm sdoooop..hehe


hehehe...ni aku kongsi gn spupu aku..mula2 mek ekor..pastu mek kpala plak..

Xgamai y mkn ikan ni....y xmkn ikan dowg mkn cendol y di buat oleh mak ngah aku...jom2 mgu dpn cpe nk ikut aku p uma nnek aku...mst ad jer bnda mkn..hehe

K lah ikan keli pn dh bis..citer nyer pn dh bis...tuan blogged ingin merehatkn minda...



3 ulasan:

:: p R i n c E s S _ N :: berkata...

heaven tu ber bbq....

teddy_froggy berkata...

bes woo ikn keli...tmbah2 kalau dpt cecah air asm...hingga mnjilt jari neh..hehehe

l@dieslife89 berkata...

aha..mmg best tuh...sodap....

terJah CitEr lamA Kit

Related Posts with Thumbnails